Rabarbarowa tarta pod bezową pierzynką

04:47:00





Zacznę od DZIĘKUJĘ. Dzięki za wszystkie ciepłe słowa.Są ogromną motywacją. 
Za oknem jak nie było tak nie ma lata. Pada deszcz. A ja tak jak obiecałam mam rabarbarowe smakołyki. Powstały 3 mini tarty.Takie jakie sobie wymarzyłam: na kruchym cieście,delikatnym i lekkim;na to podduszony z cukrem rabarbar i bezowa pierzynka. Z wierzchu chrupiąca ,w środku ciągnąca. Mmm...Pyszności. Taką właśnie sobie wyobrażałam,a powstała z modeliny w skali 1:12. Szkoda ,że nie strawna dla nas....  Do formowania modeliny nie używałam foremek. Jeśli macie pytania śmiało zadawajcie. Trzymajcie się ciepło ,bo lato nas nie rozpieszcza.

I will start from THANK YOU. Thanks for these all warm comments. I am so happy that you live something there. It's great motivation.
No sunshine on my photos today ;( Where is summer?! So as I promised I baked some mini rhubarb pies in 1:12 scale. Delicious shortbread dough with rhubarb and meringue crispy outside ,chewy inside. Mmmm.... Delicious tastes... I didn't use any molds. I hope taht you will like it. 
Bey for now. ;)






You Might Also Like

10 komentarze

  1. Pierwsze zdjęcie - tak lubię na początek - jeszcze nie wiem, że to miniaturka, jeszcze spoglądam uważniej, bo coś nie tak - ciastko i nie-ciastko :) Obłędne - ta pęknięta tarta, ta końcówka rabarbaru - dokładnie taka, jak prawdziwa. Super.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej, Al lienor.
      Dziękuję za ciepłe słowa. Miło ze dostrzegasz nawet najmniejsze szczególiki moich prac ,bo poświęcam im naprawdę mnóstwo pracy.
      pozdrawiam

      Usuń
  2. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Zachwyciłam się Twoimi pracami, są dla mnie bardzo inspirujące, więc będę wpadać częściej:). Fajnie, że piszesz też po angielsku. Ja jakoś nie mogę się do tego zmobilizować:D
    Podziwiam i pozdrawiam:)
    Aleksandra

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też Dziękuję. Wpadaj jak będziesz miała ochotę. Zapraszam. Tak pisanie po angielsku -troszke trzeba się namęczyć ale warto. Większa różnorodność odbiorców.
      Pozdrawiam;D ♥

      Usuń
  3. Ale smacznie się u Ciebie zrobiło. Śliczne tarty, szkoda że nie można ich schrupać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wielka szkoda... Taką mam na nie ochotę. ...

      Usuń
  4. Twoje miniatury są przepiękne, oczu od ekranu komputera nie mogę oderwać! :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, to samo mogę powiedzieć o twoich rysunkach

      Usuń
  5. I am a BIG fan of rhubarb pies and yours look Delicious!!! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Oh,me too. Thanks for leaving warm words.♥

    OdpowiedzUsuń

like me on facebook